Het dagelijkse leven

In bepaalde tradities wordt de keuken nog gezien als het exclusieve domein van de kok. Een ruimte waarin hij of zij geconcentreerd kan werken. Alleen, zodat de beste recepten geheim blijven. Arclinea wil aan die traditie definitief een einde maken. De keuken moet uitnodigend zijn voor iedereen, met als doel maximale gezelligheid. Dat uitgangspunt leidde in 2002 op een logische manier tot het ontwerp van de Convivium keuken.

Het dagelijkse leven

In de praktijk betekent het een uitbreiding van het kookeiland met een grote houten tafel. Dat creëert een mooi contrast tussen werkplek en eetruimte. Tegelijkertijd roept het dierbare herinneringen op aan keukens van vroeger. Voeg daar het Closetsysteem van Arclinea aan toe, de plek die onder meer de apparatuur en de voedselvoorraad verbergt, en je krijgt een lichte ruimte voor dagelijks gebruik. Het is de perfecte plek om familie en gasten te ontvangen.

Living everyday showcooking Arclinea

Convivium biedt prachtige oplossingen als het gaat om interieurinrichting. In het midden van de keuken staat het grote kookeiland met deuren in PVD brons/roestvrij staal en een werkblad in dik Calacatta goudmarmer. Daarboven hangt de afzuigkap met een afwerking in brons PV. De grote, aangebouwde eikenhouten tafel is een toonbeeld van ambachtelijk vakmanschap en aandacht voor detail. Naast het eiland staat een bijzondere, nieuw ontworpen kast met houten lambrisering en het innovatieve Modus-systeem met zijn 180 ° horizontale vouwdeuren. Die kast is een soort interactieve werkzone, met daarin onder meer alle keukenapparatuur, voorraden en meer. Vina, de gekoelde wijnkast van Arclinea, maakt de keuken af en verbindt als het ware de gezellige eettafel met de zitkamer.


Living everyday keukenindeling opsteling Arclinea

Een ruimte om te delen Arclinea living everyday

Het kookeiland (301x140 cm) heeft een 20 cm dik werkblad in Calacatta goudmarmer, met 12 mm hoge opstaande randen als lekbescherming en in het midden een 20 cm brede roestvrijstalen strook voor accessoires en keukengereedschap. Die accessoires worden geheel naar wens ontworpen en gepositioneerd. Sommigen zijn afneembaar en verwisselbaar, zoals de houders voor houten lepels, messen, sponzen en het afdruiprek. Andere items zoals stopcontacten zijn vastgemaakt aan de roestvrijstalen strook. Op het werkblad ligt een kookplaat van roestvrijstaal met pannendragers van gietijzer en zwarte PVD-stalen bedieningsknoppen, een werkbladbak en een verzonken roestvrijstalen spoelbak. Twee roosters in paperstone kunnen geheel naar wens binnen de opstaande randen worden verschoven.

Een ruimte om te delen Arclinea living everyday 2

Keuken lades Arclinea living everyday

“We hebben het fabricageproces verder geperfectioneerd. Zo introduceerden we afwerkingen in PVD, wat staat voor Physical Vapour Deposition. Dat is een speciale techniek om door middel van titaniumverdamping verschillende kleuren op staal te fixeren. Dan krijg je een legering in warmere metaaltinten en een nog sterker oppervlak. Dat is ideaal voor mensen die niet zo enthousiast zijn over roestvrijstaal.”

Architect Antonio Citterio


Kastsysteem arclinea living everyday slide 1
Kastsysteem Arclinea living everyday slide 2
Kastsysteem Arclinea living everyday slide 3