De keukenruimte opnieuw gedefinieerd

Ooit was het de verwachting dat het in de keuken van de toekomst steeds meer om technologie zou draaien. Om apparaten, om het slikken van voedselpillen of het drinken van maaltijdshakes. Maar het leven neemt soms onverwachte wendingen. Want mensen blijven gelukkig hardnekkig vasthouden aan het eeuwenoude ritueel van samen koken en samen eten. Zelfs in anonieme wereldsteden, waar mensen in kleine appartementen wonen. Overal blijft de wens bestaan om samen een zelfgemaakte maaltijd te eten. Voor iedereen met weinig ruimte en die het fijn vindt om voor zichzelf en anderen te koken, bedacht Arclinea het concept van de ‘verborgen’ keuken. Heb je de keuken niet nodig, dan verberg je hem achter een prachtig vormgegeven muur. Deze eenvoudig te openen muur is precies op maat gemaakt en heeft een fijne, houten lambrisering. Het geheel past prachtig in elke woning.

De keukenruimte opnieuw gedefinieerd

De houten muur fungeert als solide scheidingswand tussen de verschillende ruimtes in huis. En in kleine appartementen is het misschien wel het meest opvallende meubelstuk. Open de soepel draaiende deuren en een prachtige keuken komt tevoorschijn. De Arclinea kookunit Italia in roestvrijstaal is de centrale werkzone van de keuken. Het heeft een werkblad van 31 mm dik met een uitsparing van 12 mm, een voorkant van 6 mm en verschillende onderkasten. De innovatieve afzuigkap van 70 cm diep en 24 cm hoog, met beschermend gehard glas, is ontworpen voor optimale afzuiging (780 m3/h). Tussen de afzuigkap en het werkblad is er nog plaats voor de led-verlichte Mensolinea opbergplank van eikenhout met accessoires.

Redefining the kitchen space showcooking Arclinea

“Als oplossing voor verschillende vraagstukken, hebben we het flexibele productsysteem Closet ontwikkeld. Het is een afgesloten ruimte met speciale werkzones, afgescheiden door deuren die verdwijnen als ze opengaan. Dit creëert de mogelijkheid van een verborgen keuken. Een keuken die qua functie, uitrusting en gastronomische knowhow echt bestaat, maar slechts een beperkte ruimte in beslag neemt en onzichtbaar is als je hem niet gebruikt.”

Architect Antonio Citterio


Redefining the kitchen space keukenindeling opsteling Arclinea

Verborgen keuken Arclinea concept

De combinatie van 270 cm hoge eikenhouten lambrisering met het Arclinea Modus-systeem van 180° horizontale vouwdeuren, maakt het mogelijk om ook in een kleine woning verschillende ruimtes te creëren. Afhankelijk van de behoeftes en dagelijkse gewoonten van de bewoners. De 4 cm dikke vouwdeuren kunnen de keukenruimte onthullen of verbergen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten uit de Arclinea collectie. Het binnenste van de Closet, het werkgebied van de keuken, bestaat uit vier onderkasten met allerlei accessoires die naar wens kunnen worden aangebracht. Bijvoorbeeld 60 cm diepe lades met teaken frontjes, met daarin opberglades voor bestek en andere keukenspullen, afvalbakken en meer. Het werkblad is 70 cm diep, 244 cm lang en bevat een gootsteen, inductiekookplaat, walnotenhouten snijplank, verschuifbaar rooster, achterwand met Mensolinea opbergplank en allerlei accessoires in hout. Aan de linkerkant staat de ingebouwde oven en aan de rechterkant de koelkastkolom.

Verborgen keuken Arclinea concept bovenaanzicht

Deur verborgen keuken Arclinea concept

De Modus-deur, met verticale lamellen van 10 cm breed, is verkrijgbaar in alle NTF-houtopties uit de Arclinea collectie: natuurlijk eiken, gerookt eiken, fossiel eiken, teak, Amerikaans zwart walnoot, walnoot, iep en kastanje. Elke deur heeft een metalen handvat in roestvrijstaal met bronzen afwerking. De standaardhoogtes zijn 234 en 252 cm, maar als voor maatwerk andere afmetingen nodig zijn, dan is dat natuurlijk mogelijk.