De professionele keuken

De introductie in 1988 van het door Antonio Citterio ontwikkelde keukenconcept Italia betekende een innovatieve omwenteling in het denken over keukens. In dit ontwerp zijn de materialen, methodes en toepassingen namelijk ontleend aan de professionele keuken. Het is een nieuw soort schoonheid, dankzij onverwoestbaar staal waar vocht en hitte geen invloed op hebben. Deze keuken van Arclinea is technisch zo ontworpen dat alles optimaal functioneert. De werkbladen zijn dieper. Ideaal voor het bereiden van voedsel. Dubbele spoelbakken maken het mogelijk afwassen en voedselbereiding te scheiden. In de loop der jaren is dit professionele concept uitgebreid met een veelheid aan nieuwe technische oplossingen, beter presterende apparatuur en verfijndere afwerkingen. Alles om een keuken te creëren voor maximale culinaire prestaties.

De professionele keuken

De Italia-keuken van Arclinea met dubbel werkeiland, wand met accessoires, afzuigkap met glazen rand en geraffineerd opbergsysteem, is een echte professionele keuken met een perfecte indeling. Elk onderdeel is gemaakt voor optimaal gebruik. Het ontwerp gaat uit van alle moderne keukenbehoeftes en anticipeert op mogelijke toekomstige wensen en ideeën. De uitgebreide aandacht voor details, afwerking en materialen springt meteen in het oog: verzonken werkbladen in roestvrijstaal, centrale afzuigkap, kookplaat met pannendragers in gietijzer, ingebouwde afvalbak. Houten snijplanken en roosters gemaakt van paperstone kunnen snel en eenvoudig ingezet worden om extra werkruimte te creëren als dat nodig is.

La professionalita

“Dus dat eerste product, met de naam Italia, (ruim dertig jaar oud en nog steeds in productie!), had al een duidelijk professioneel concept. Met behulp van staal verklaarde het zichzelf onafhankelijk van de klassieke keukenunit.”

Architect Antonio Citterio


Professionaliteit in de keuken

Bovenaanzicht professionaliteit in de keuken

Onder de professionele werkbladen van de roestvrijstalen kookeilanden zitten exclusieve accessoires voor lades en dieptelades, in teak en roestvrijstaal. Ze optimaliseren de ruimte en suggereren de ideale opbergplek voor keukengerei, accessoires, voorraadpotten en pannen. Het systeem biedt maximale toegang en gebruiksgemak. Deze Arclinea keuken laat verder een breed scala aan mogelijke indelingen zien voor bijvoorbeeld rolhouders (aluminiumfolie, plasticfolie), kruidenrekken, opbergpotten, multifunctionele snijplanken, brood- en kaasplanken, messenhouders, weegschalen, bordhouders en meer.

Bovenaanzicht keukenlade professionaliteit in de keuken

The professional kitchen slide-1
The professional kitchen slide-2
The professional kitchen slide-3