ARCLINEA CONVIVIUM, BUILT-IN TABLE NODIGT UIT TOT PLEZIERIG SAMENZIJN

Convivium van Arclinea is het toonbeeld van een keuken als open, goed georganiseerde ruimte. Een plek waar je elke dag samenkomt met dierbaren. Hier draait het om rituelen, emoties en concrete acties zoals eten opslaan, bereiden en koken.

Heerlijke geuren vertellen eetverhalen van vroeger of ze laten je terugdenken aan eetervaringen in verre oorden. Oude familierecepten worden gedeeld, met nieuwe recepten wordt geëxperimenteerd.

En als het eten klaar is, zit iedereen rond de grote tafel om te delen in al dat lekkers. Convivium bekleedt de muren van de keuken met een warme, functionele kastenwand. De tafel in het midden nodigt uit tot een lange nazit met boeiende gesprekken.


Arclinea Convivium, Built-in table keuken

Convivium met aangebouwde tafel en New Pocket System

Een naadloos interieur waar de keuken ongezien overloopt over in de woonkamer. Dat is sinds 2002 het innovatieve Arclinea concept Convivium. Met de keuken als middelpunt van de woning. Herkenbaar aan het keukeneiland met de grote aangebouwde houten tafel. Het roept dierbare herinneringen op aan keukens van vroeger toen koken gelijkstond aan warmte en gezelligheid.

We hebben er nieuwe oplossingen aan toegevoegd om te voldoen aan de behoeften van deze tijd. Zie hoe de hoge, lange wand met handige apparaten, toepassingen en opslagmogelijkheden voor voedsel en keukengereedschap past bij het schitterende keukeneiland.

In het midden, verborgen achter de deuren van het New Pocket System, twee handige units. Open de deuren en je creëert extra werkplekken en je vindt er de vaatwasser, hoge kasten en een oven.

Routing Convivium keuken Arclinea

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Kookeiland met deuren van PVD brons/roestvrij staal
Era-tafel van NTF gerookt eikenhout
Keukenwerkblad van dik 20 cm dik Calacatta goudmarmer

In het midden van de keuken staat het grote kookeiland met deuren van PVD brons/roestvrij staal en een werkblad van dik 20 cm dik Calacatta goudmarmer. Daarboven hangt de afzuigkap met een afwerking van brons PVD. De grote, aangebouwde ERA-tafel van NTF gerookt eikenhout is een toonbeeld van ambachtelijk vakmanschap en aandacht voor detail.

Naast het eiland staat een bijzondere kast met houten lambrisering en met twee speciale werkunits achter de New Pocket System-deuren. Achter het keukeneiland een kast voor de apparatuur en de voorraden. Die verdeelt de ruimte en creëert een gezellige sfeer in deze keuken die uitkijkt op de tuin en naadloos overloopt in de zitkamer.

Werkeiland en de New Convivium-afzuigkap
Kast voor de apparatuur en de voorraden
Convivium aangebouwde tafel Era en New Pocket System

Een elegante combinatie van het gepolijste 20 cm dikke werkblad van Calacatta goudmarmer met 12 mm hoge opstaande randen als druipbescherming en in het midden een 20 cm brede roestvrijstalen strook voor accessoires en keukengereedschap.

Het past perfect bij het bronzen PVD-roestvrij staal van het werkeiland en de New Convivium-afzuigkap met glazen rand en dubbele 3000K LED-verlichting.

Werkblad met dubbele druipbescherming
Diepe laden met Convivium Elegant-deuren van brons PVD-staal
Specialty 5-pits gaskookplaat met gietijzeren pannendragers

Werkblad met dubbele druipbescherming en in het midden een 20 cm brede roestvrijstalen strook die op maat wordt gemaakt voor accessoires en keukengereedschap. Verder de Specialty 5-pits gaskookplaat met gietijzeren pannendragers, afvalreservoir, een spoelbak met een roestvrijstalen bodem, roosters van PaperStone® en een houten snijplank.

Diepe laden met Convivium Elegant-deuren van brons PVD-staal en bekledingen van roestvrijstaal en hout, compleet met Box Globe-accessoires in teak.

Functionele unit met vaatwasser en spoelbak
Afgesloten met de New Pocket System-deuren

Deze functionele unit met vaatwasser en spoelbak kan worden afgesloten met de New Pocket System-deuren. Dankzij de profielgreep met bronzen PVD-inzet kun je de deuren makkelijk openen en sluiten. Onder de spoelbak zitten onderkasten van NTF gerookt eiken met Convivium New Professional-deuren.

Verder vind je in deze unit een 6 cm dik werkblad en een achterwand van Calacatta goudmarmer en houten opbergplanken met afgeschermde 3000K LED-verlichting.

Ovens kunnen achter de deuren van het New Pocket System
Georganiseerde ruimte achter de deuren van het New Pocket System

Ook de ovens kunnen achter de deuren van het New Pocket System worden verborgen. Creëer zelf perfecte werkomstandigheden in de keuken, met gereedschap binnen handbereik. Tegelijkertijd heb je op deze manier ook meer ruimte op het werkblad van het grote, gezellige keukeneiland en is alles overzichtelijk en op een logische wijze gerangschikt.


Convivium brengt een revolutie teweeg in het architectonisch denken over keukens. Het vormt als vanzelf het middelpunt van het huis, een open georganiseerde ruimte met oplossingen voor alle mogelijke keukenfuncties. De basis van deze door Antonio Citterio ontworpen keuken uit 2002, is het keukeneiland (voor voedselbereiding, koken en eten), met de grote aangebouwde houten tafel.

Aangrenzend en toch apart staat de Closet: een servicecabine voor het wassen en bewaren van etenswaren. Gesloten, leefbaar en op maat gemaakt, helpt deze ruimte je bij het organiseren van werkzaamheden in de keuken en de rest van de woning.

Om die reden kan het keukeneiland uitgroeien tot een gezellig ontmoetingspunt voor de kok en zijn of haar familieleden en/of gasten. In de loop der jaren is het Convivium-concept gegroeid met nieuwe indelingsoplossingen en nog verfijndere afwerkingen.

Het dagelijkse leven

Convivium biedt prachtige oplossingen als het gaat om interieurinrichting. In het midden van de keuken staat het grote keukeneiland met deuren van PVD brons/roestvrij staal en een werkblad van dik Calacatta goudmarmer.

Daarboven hangt de afzuigkap met een afwerking in brons PV. De grote, aangebouwde eikenhouten tafel is een toonbeeld van ambachtelijk vakmanschap en aandacht voor detail.

Naast het eiland staat een bijzondere, nieuw ontworpen kast met houten lambrisering en het innovatieve Modus-systeem met zijn 180° horizontale vouwdeuren. Die kast is een soort interactieve werkzone, met daarin onder meer alle keukenapparatuur, voorraden en meer. Vina, de gekoelde wijnkast van Arclinea, maakt de keuken af en verbindt als het ware de gezellige eettafel met de zitkamer.

Een ruimte om te delen Arclinea living everyday

Het kookeiland (301x140 cm) heeft een 20 cm dik werkblad van Calacatta goudmarmer, met 12 mm hoge opstaande randen als lekbescherming en in het midden een 20 cm brede roestvrijstalen strook voor accessoires en keukengereedschap.

Die accessoires worden geheel naar wens ontworpen en gepositioneerd. Sommigen zijn afneembaar en verwisselbaar, zoals de houders voor houten lepels, messen, sponzen en het afdruiprek.

Andere items zoals stopcontacten zijn vastgemaakt aan de roestvrijstalen strook. Op het werkblad ligt een kookplaat van roestvrijstaal met pannendragers van gietijzer en zwarte PVD-stalen bedieningsknoppen, een werkbladbak en een verzonken roestvrijstalen spoelbak. Twee roosters van PaperStone® kunnen geheel naar wens binnen de opstaande randen worden verschoven.


Convivium keukeneiland met Up & Down tafel down
Convivium keukeneiland met Up & Down tafel up

Convivium keukeneiland met Up & Down tafel

Convivium maakt van de keuken een open, goed georganiseerde ruimte met praktische oplossingen op precies de juiste plekken. Meest opvallende onderdeel van deze door Antonio Citterio in 2002 ontworpen keuken, is het keukeneiland.

Het heeft een 20 cm dik werkblad met daarin geïntegreerd de grote houten Up & Down tafel, een exclusief Arclinea-ontwerp. Dit werkblad kan dankzij een hydraulisch systeem in hoogte worden versteld, van 75 tot 90 cm. Op die manier kan het worden gebruikt om eten op te bereiden en als eettafel.

Door de jaren heen is dit Convivium-keukeneiland uitgegroeid tot een soort ‘cult’, tot een plek waar het leven van alledag ten volle wordt geleefd. Het maakt van deze keuken een beleving, een unieke ervaring waar gezelligheid, samen delen en koken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Routing Convivium keukeneiland met Up & Down tafel

1. Voedselbereiding 2. Kookplaat

Gesloten doorzichtige kap boven het afzuigsysteem

GESLOTEN DOORZICHTIGE KAP BOVEN HET AFZUIGSYSTEEM

Half geopende doorzichtige kap boven het afzuigsysteem

HALF GEOPENDE DOORZICHTIGE KAP BOVEN HET AFZUIGSYSTEEM
Doorzichtige kap van gehard glas met LED-verlichting en ‘touch-control’. Rechts daarnaast het Totem stopcontactelement waarmee je zowel het afzuigvermogen kunt regelen als de hoogte van de glazen kap.

Geheel geopende doorzichtige kap boven het afzuigsysteem

GEHEEL GEOPENDE DOORZICHTIGE KAP BOVEN HET AFZUIGSYSTEEM


Arclinea Dresser kast Convivium
Indeling met het grote keukeneiland Convivium

Convivium keukeneiland + Modus System

Met Convivium plus het Modus System kan een binnenhuisarchitect alle kanten op. Het systeem kent vele oplossingen en alternatieven. Kijk bijvoorbeeld naar deze indeling met het grote keukeneiland in het midden, deuren van PVD-roestvrijstaal brons en de aangebouwde Era-tafel.

Achter het keukeneiland zie je de houten lambrisering en horizontale deuren van het Modus System. De ideale ruimte voor keukenspullen en keukenapparatuur en om voorraden op te bergen. Twee verschillende toepassingen van de Arclinea Dresser kast maken de keuken af. Beeldbepalende materialen zijn gerookt eiken, brons PVD-roestvrijstaal en Carrara-marmer.

Het meest opvallende item in deze keuken is natuurlijk het keukeneiland met een werkblad van Carrara-marmer, lekrand, kookplaat, spoelbak, houten snijplanken, PaperStone®-roosters en in het midden een roestvrijstalen strook met accessoires. Onze aandacht voor details uit zich onder meer in de mooi gevormde, massief houten rand van de Era-tafel.

Routing Convivium keukeneiland met Modus System

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Convivium interne accessoires

INTERNE ACCESSOIRES
Detail van de interne lades met roestvrijstalen zijkanten, NTF-teak front en allerlei accessoires. Daarboven de 8 cm dikke bovenkant van het werkblad gemaakt van Carrara-marmer met een lekrand van 12 mm.

Convivium werkblad met lekrand

WERKBLAD MET LEKRAND
Detail van het 20 cm dikke werkblad gemaakt van Carrara-marmer met een lekrand van 12 mm. Daaronder diepe lades met Convivium Elegant-deuren van brons PVD-staal.

Convivium Liniair Convivium

LINIAIR CONVIVIUM
Achter de houten lambrisering en de Modus-deuren staan onderkasten met Convivium Elegant-deuren van brons PVD-roestvrijstaal. Verder een 8 cm dik werkblad en een achterwand van Carrara-marmer, open kasten van gerookt eiken NTF, LED-verlichting voor de onderkasten en matzwarte accessoires. Kijk eens wat een mooi lijnenspel!


Convivium-deuren van witte Fenix NTM®

Convivium + New Pocketsystem

In deze Convivium keuken zijn de werkruimtes verborgen achter het New Pocketsystem van Arclinea. Deze opstelling maakt het mogelijk elke woning op een flexibele en moderne manier in te delen. Het past in elke ruimte.

De deuren zijn in Absolute witmatte lak en hebben Artusi verticale handgrepen van roestvrijstaal. De koelkast, opbergkast, ovens en twee werkplekken voor koken, voedselbereiding en wassen, zijn verborgen achter de verdwijnende deuren van het New Pocketsystem.

Achter de New Pocket-deuren van de keukenunit vind je ook de onderkasten met Convivium-deuren van witte Fenix NTM®, het werkblad van roestvrijstaal en de ingebouwde LED-verlichting.

Links de inductiekookplaat, pannendragers en verschuifbare houten snijplanken, achterwand, zijpanelen en geïntegreerde roestvrijstalen afzuigkap met glazen front. Rechts de spoelbak, vaatwasser, Mensolinea opbergplank en verschuifbare houten en keramieken accessoires.

Routing in deze Convivium keuken

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Interieurdetail van het New Pocketsystem kookgedeelte

NEW POCKETSYSTEM
Interieurdetail van het New Pocketsystem kookgedeelte. Met de Convivium-deur van witte Fenix NTM® en het roestvrijstalen werkblad.

Interieurdetail van de spoelbak in het New Pocketsystem

NEW POCKETSYSTEM
Interieurdetail van de spoelbak in het New Pocketsystem. Met de Convivium-deur van witte Fenix NTM® en het roestvrijstalen werkblad.

Detail van de onderkasten in de keukenunit

INTERNE LADES
Detail van de onderkasten in de keukenunit, met interne lades en Convivium-deuren van Fenix NTM®. De zijkanten, fronten, onderkant en accessoires zijn van teak.


Convivium New Professional fronten

Front Convivium lak

Lak in 34 kleuren
Laminaat in 4 kleuren

Front Convivium Fenix NTM®

Fenix NTM® in 8 kleuren

Front Convivium verticaal hout

Verticaal hout in 6 kleuren

Front Convivium horizontaal hout

Horizontaal hout in 7 kleuren

Handvat van roestvrijstaal en van PVD-roestvrijstaal in brons, de afwerking is in zwart en champagne

Fronten

Convivium Elegant fronten

Front Convivium Elegant lak

Lak in 34 kleuren
Laminaat in 4 kleuren

Front Convivium Elegant Fenix NTM®

Fenix NTM® in 8 kleuren

Front Convivium Elegant roestvrijstaal

Roestvrijstaal en roestvrijstaal PVD in 4 kleuren

Front Convivium Elegant verticaal hout

Verticaal hout in 6 kleuren

Front Convivium Elegant horizontaal hout

Horizontaal hout in 7 kleuren


ARCLINEA

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Arclinea | Privacybeleid