ARCLINEA ITALIA IS DÉ PROFESSIONELE KEUKEN VOOR THUIS

Het model Italia van Arclinea is dé professionele keuken voor thuis. Ideaal voor koks die binnen de muren van de eigen woning op restaurantniveau willen koken. Het belangrijkste materiaal van deze keuken is staal: trekvast, hygiënisch en onverwoestbaar.

De indeling van onze Italia-keukens is altijd volgens hetzelfde principe: royale werkbladen naast hoge, ruime kasten met handige accessoires.

Verder zien we verlengde kookplaten en twee aparte spoelbakken, één om spullen te wassen en één voor het bereiden van voedsel.


Arclinea Italia keuken

Italia met Modus System

De combinatie Italia met het Modus System van Arclinea is ideaal om je keuken in verschillende zones in te delen. Het vormt een mooie afspiegeling van onze moderne levensstijl en maakt het mogelijk op verrassend nieuwe manieren van je huis te genieten. Ideaal om vrienden en familie te ontvangen. Op deze foto staat het externe keukeneiland centraal, met eet- en zitgedeelte.

Compact en functioneel. De teakhouten lambrisering en de Modus horizontale vouwdeuren verbergen een ingebouwde, volledig uitgeruste keuken, compleet met professionele apparatuur en gereedschappen. De deuren, werkbladen, achterwand, Mensolinea opbergplanken en de afzuigkap zijn van het bekende Arclinea roestvrijstaal: hygiënisch en veilig.

Routing in keuken Arclinea Italia

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Keukenopstelling Arclinea Italia
Italia keukeneiland Amerikaans zwart walnoothout
Arclinea Italia werkblad van roestvrijstaal

Het Italia-keukeneiland met een 31 mm dik werkblad van roestvrijstaal, 12 mm diepe uitsparing en 6 mm voorkant. Compleet met inductiekookplaat, ingebouwde spoelbak, schuifroosters van PaperStone® en houten snijplank, glazen spatscherm, dubbele opbergplanken van roestvrijstaal met een buisrand en ingebouwd 3000K LED-licht.

Het hoge Era eet- zitgedeelte van Amerikaans zwart walnoothout heeft een handige voetensteun in staal en hout. Tussen de werkplek en het eetgedeelte zit een glazen afscheiding.

Arclinea Italia Era eet- zitgedeelte
Arclinea Italia Modus system
Arclinea Italia horizontale vouwdeuren Modus system

In het midden van de houten lambrisering zie je de horizontale vouwdeuren van het Modus System. Dankzij de geïntegreerde handgreep met roestvrijstalen afwerking kun je in een handomdraai een volledig functionerende keuken openen. De centrale werkplek heeft een 12 cm dik werkblad en Italia-deuren met geïntegreerd handvaten.

Verder zien we de achterwand met afzuigkap en de Mensolinea opbergplank met LED-verlichting en schuifaccessoires van Amerikaans zwart walnoothout en keramiek. Aan de zijkanten staan hoge kasten, links met ovens en een bijkeuken en rechts met koelkast en vriezer.

Arclinea Specialty 5-pits kookplaat

De centrale werkruimte heeft een 12 cm dik werkblad met een 12 mm diepe uitsparing. De lay-out telt drie werkzones voor bereiding, koken en wassen. Allerlei hulpmiddelen staan tot jouw beschikking om op een perfecte manier te koken en te bakken.

De Specialty 5-pits kookplaat heeft aan weerszijden een spoelbak: één voor het bereiden en wassen van voedsel, de andere om spullen af te wassen. Dankzij verschuifbare houten snijplanken en roosters in PaperStone® kun je nog flexibeler en nauwkeuriger werken.

Mensolinea opbergplank en afzuigkap

Dit is een detail van de Mensolinea opbergplank en afzuigkap, compleet met ingebouwde 3000K LED-verlichting. Kijk ook eens naar de Italia-deur met zijn exclusieve geïntegreerde handgreep. Die wordt in ons bedrijf zelf gemaakt. Het is het resultaat van ambachtelijke vaardigheid en deskundige handen.

Hiermee onderscheidt de Italia-keuken zich en toont het zijn persoonlijkheid. Een breed scala aan afwerkingen voor deze deuren maakt het mogelijk de unieke, persoonlijke keukens te leveren waar Arclinea beroemd om is. De hoge kasten tegen de muur hebben verticale roestvrijstalen Artusi-handgrepen.

Arclinea Italia deur met geïntegreerde handgreep

De warme teakafwerking aan de binnenkant van de kasten contrasteert op een fraaie manier met het praktische, hygiënische roestvrijstaal aan de buitenkant. Let ook eens op de ingebouwde 3000K LED-verlichting in de kasten en in de lades, die voorzien zijn van Box Globe-accessoires.


De introductie in 1988 van het door Antonio Citterio ontwikkelde keukenconcept Italia betekende een innovatieve omwenteling in het denken over keukens. In dit ontwerp zijn de materialen, methodes en toepassingen namelijk ontleend aan de professionele keuken. Het is een nieuw soort schoonheid, dankzij onverwoestbaar staal waar vocht en hitte geen invloed op hebben.

Deze keuken van Arclinea is technisch zo ontworpen dat alles optimaal functioneert. De werkbladen zijn dieper. Ideaal voor het bereiden van voedsel. Dubbele spoelbakken maken het mogelijk afwassen en voedselbereiding te scheiden.

In de loop der jaren is dit professionele concept uitgebreid met een veelheid aan nieuwe technische oplossingen, beter presterende apparatuur en verfijndere afwerkingen. Alles om een keuken te creëren voor maximale culinaire prestaties.

Arclinea the professional kitchen

De Italia-keuken van Arclinea met dubbel werkeiland, wand met accessoires, afzuigkap met glazen rand en geraffineerd opbergsysteem, is een echte professionele keuken met een perfecte indeling. Elk onderdeel is gemaakt voor optimaal gebruik. Het ontwerp gaat uit van alle moderne keukenbehoeftes en anticipeert op mogelijke toekomstige wensen en ideeën.

De uitgebreide aandacht voor details, afwerking en materialen springt meteen in het oog: verzonken werkbladen in roestvrijstaal, centrale afzuigkap, kookplaat met pannendragers in gietijzer, ingebouwde afvalbak. Houten snijplanken en roosters gemaakt van PaperStone® kunnen snel en eenvoudig ingezet worden om extra werkruimte te creëren als dat nodig is.

Arclinea professionaliteit in de keuken

Onder de professionele werkbladen van de roestvrijstalen keukeneilanden zitten exclusieve accessoires voor lades en dieptelades, in teak en roestvrijstaal. Ze optimaliseren de ruimte en suggereren de ideale opbergplek voor keukengerei, accessoires, voorraadpotten en pannen.

Het systeem biedt maximale toegang en gebruiksgemak. Deze Arclinea-keuken laat verder een breed scala aan mogelijke indelingen zien voor bijvoorbeeld rolhouders (aluminiumfolie, plasticfolie), kruidenrekken, opbergpotten, multifunctionele snijplanken, brood- en kaasplanken, messenhouders, weegschalen, bordhouders en meer.


Arclinea dubbel keukeneiland

Italia met dubbel keukeneiland

De twee roestvrijstalen keukeneilanden en de hoge kastenwand laten in één oogopslag zien hoe professioneel de Italia-keuken is. Die drie items bevatten alles wat een topkeuken nodig heeft. Eén keukeneiland heeft een eet- en zitgedeelte van fossiel eikenhout aan de ene kant en een werkblad aan de ander kant. Met daar tussenin een glazen spatscherm.

Het professionele werkgedeelte is onder meer voorzien van een inductiekookplaat, een afvalreservoir in het werkblad en een spoelbak. Hierboven hangt de afzuigkap van New Artusi Professional. Het andere keukeneiland wordt vooral gebruikt om een maaltijd voor te bereiden.

In het midden heeft het een roestvrijstalen strook voor accessoires, met daarboven een dubbele opbergplank. Schuifroosters van PaperStone® en houten snijplanken zorgen voor extra werkruimte. De hoge kastenwand heeft Italia-deuren van zwart Fenix NTM®, een werkblad van Pietra Grey en een achterwand met accessoires. De deuren verbergen een koelkast, vriezer en ovens.

Om deze Arclinea-keuken helemaal af te maken, staat aan de rechterkant de Vina & Tall Unit. Dat is een combinatie van een wijnkast met temperatuurregeling en een met hout afgewerkt dressoir.

Routing keuken dubbel kookeiland

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken


Professionele keukenunit Italia
Routing professionele keukenunit Italia

1. Voedselbereiding 2. Koken 3. Wassen

Italia professionele keukenunit

De professionele keukenunit Italia is 70 cm diep en heeft twee aparte spoelbakken. Eén voor het bereiden voedsel en één om spullen af te wassen, zodat eten niet in contact komt met wasmiddelen en andere materialen die worden gebruikt om kookspullen schoon te maken.

In het midden ligt de grote vijfpits kookplaat met gietijzeren pannenrekken. Arclinea heeft een exclusief patent op de Italia-deur met verzonken handgreep.


Italia Modus systeem

Italia + Modus System

De Italia met het Modus systeem is een zeer professionele keuken. Zo efficiënt ontworpen dat het past in elke woning. Dankzij de Modus 180° horizontale vouwdeuren, die naadloos aansluiten bij de eikenhouten lambrisering, kun je de keukenunit eenvoudig openen of verbergen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren.

De centrale werkruimte van deze keuken is helemaal van roestvrijstaal en zwart PVD en heeft hoge opbergkasten aan de zijkanten. In het midden is het werkblad met uitsparing voorzien van een kookplaat met gietijzeren pannendragers, afvalreservoir en schuifroosters in PaperStone®.

Verder heeft het een houten snijplank, Mensolinea opbergplank met LED-verlichting en een afzuigkap van Artusi Gourmet Plus. De Modus kastenwand verbergt de keukenapparatuur en veel accessoires.

Routing Italia Modus systeem

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Modus deuren NTF fossiel eiken

Modus met deuren van NTF fossiel eiken en handgrepen in roestvrijstaal.

De Italia-keukenunit heeft Italia-deuren gemaakt van zwart PVD

De Italia-keukenunit heeft Italia-deuren gemaakt van zwart PVD en handgrepen van Italia donker zilver. Het roestvrijstalen werkblad is 3,1 cm dik en heeft een uitsparing van 12 mm en een lekrand van 6 mm. Verder heeft de unit een Mensolinea opbergplank met roestvrijstalen afwerking, NTF-accessoires van fossiel eiken en LED-verlichting.


Italia fronten

Front lak

Lak in 34 kleuren
Laminaat in 4 kleuren

Front Fenix NTM®

Fenix NTM® in 8 kleuren

Front roestvrijstaal

Roestvrijstaal en roestvrijstaal PVD in 4 kleuren

Front verticaal hout

Verticaal hout in 6 kleuren

Front horizontaal hout

Horizontaal hout in 7 kleuren

Het Italia handvat is een exclusief Arclinea product, verkrijgbaar in vernikkeld parelmoer of donker zilver
Fronten


ARCLINEA

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Arclinea | Privacybeleid