ARCLINEA LIGNUM ET LAPIS IS KEUKENDESIGN IN HOUT EN STEEN

De belangrijkste materialen in de Arclinea keuken Lignum et Lapis zijn steen en hout. Ze benadrukken nog eens de kwaliteit en creativiteit van dit mooie ontwerp.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek en nieuwe technologie is het mogelijk kookeilanden, werkbladen en andere keukenonderdelen van steen te maken. Het zijn echte, fysieke sculpturen. In deze keuken versterkt het ongebruikelijke ontwerp van de deuren de finesses van het natuurlijke hout.

Dat wordt nog eens benadrukt door het exclusieve, verticale lijnenspel in verschillende breedtes. De deuren zijn verkrijgbaar in lariks, mahonie, Noords eiken en in alle lakkleuren uit de Arclinea collectie.


Arclinea Lignum et Lapis keuken

Lignum et Lapis met Modus System

Het bereiden van eten is ook een ideale gelegenheid om te socializen. Dat aspect van koken komt volledig tot zijn recht in de Arclinea-keuken Lignum et Lapis. Het is zowel een soort van keukenkunstwerk met zijn monolithische vorm in steen of, zoals op deze foto, in staal met Italia-laminaatdeuren.

Het oogt als een aparte ruimte, functioneel en toch gezellig. Aan de ene kant kun je eten en kunnen gasten eventueel helpen met de voorbereidingen van een maaltijd. En aan de andere kant, waar alle keukenapparatuur staat, kunnen de thuiskoks kooktechnieken demonstreren en gasten alvast wat van het lekkere eten laten proeven.

Die kant is geïntegreerd met de ruimte achter de Modus vouwdeuren. Hier zijn de gootstenen, pantry en hoge kasten voor koelkasten en ovens. Achter het zitgedeelte maakt de gekoelde wijnkast Vina de beleving in deze ruimte compleet.

Routing Arclinea keuken Lignum et Lapis

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Arclinea-keuken Lignum et Lapis
Arclinea Lignum et Lapis keukenkunstwerk
Lignum et Lapis staal met Italia-laminaatdeuren
Lignum et Lapis lade-indeling

Op het werkblad van het keukeneiland Lignum et Lapis kun je eten bereiden, eten wassen en inductiekoken. Het is 12 cm dik en heeft een 12 mm diepe uitsparing. Verder heeft het werkblad een afvalreservoir, schuifroosters van PaperStone® en houten snijplanken.

De roestvrijstalen strook met accessoires en stopcontacten in het midden, verdeelt het blad in een werkgedeelte en een eetgedeelte gemaakt van NTF fossiel eiken. Rookafzuiging is gegarandeerd met de roestvrijstalen New Artusi Professional-afzuigkap met gereedschapsrail en glazen kap.

Het werkeiland is helemaal compleet met de 48 cm hoge, hangende onderkasten met Italia-deuren en zijpanelen van zwart Fenix NTM®, Italia geïntegreerde handgrepen en een voetensteun gemaakt van staal en hout.

Roestvrijstalen New Artusi Professional-afzuigkap
Convivium eElegant deuren van zwart Fenix NTM®

Achter de houten lambrisering met Modus horizontale vouwdeuren is een werkgedeelte waar de afwaszone onderkasten heeft met Convivium Elegant deuren van zwart Fenix NTM®. Verder valt de roestvrijstalen achterwand op en het 8 cm dikke werkblad met een roestvrijstalen uitsparing.

De open bovenkasten zijn van NTF fossiel eiken, daaronder 3000K LED-verlichting en accessoires van matzwart draad en wit keramiek. Het werkblad heeft een centrale, ingebouwde spoelbak, schuifroosters en een houten snijplank.

Diepe lades met daarin interne lades

Diepe lades met daarin interne lades met stalen zijkanten en frontjes van NTF-teak. Ze zijn voorzien van Box Globe-accessoires. Het roestvrijstalen werkblad met uitsparing is 8 cm dik.

Verlichtingsprofiel met 3000k LED en draadaccessoires

Detail van het verlichtingsprofiel met 3000K LED en draadaccessoires.

Wijnkast Stopsol glas
Arclinea koelende wijnkast Vina 240 cm versie

Onze koelende wijnkast Vina, hier in de 240 cm versie, biedt plaats aan 132 flessen van 0,75 l en vier magnums van 1,5 l. De deuren van Stopsol-glas hebben een gemotoriseerd openingssysteem. In de wijnkast vind je flessenrekken die net als de achter- en zijpanelen van roestvrijstaal zijn. Desgewenst is de Vina ook verkrijgbaar met houtafwerkingen.


Arclinea Lignum et Lapis keukeneiland

Lignum et Lapis keukeneiland

Het keukeneiland van Lignum et Lapis en de aangrenzende Pocket-kastenwand van Arclinea vormen samen een prachtig geheel. Een keuken gericht op alle mogelijke functionaliteiten die je voor deze ruimte kunt verzinnen: koken, gezellig samen eten, een plezierige nazit, liefdevol opruimen.

Dit keukeneiland met hangende onderkasten is een ‘exclusief beeldhouwwerk’ in wit Carrara-marmer met een groot werkblad en eindelementen en zijpanelen die het elegante silhouet versterken.

Keukeneiland van Lignum et Lapis met Pocket-kastenwand
Keukeneiland met hangende onderkasten in wit Carrara-marmer
Routing kookeiland Lignum et Lapis

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken


Monoliet in steen keukeneiland

Keukeneiland Lignum et Lapis

Dit is een monoliet in steen, gecombineerd met het polymeer eulithe, dat zorgt voor een lichte uitstraling, en met aluminium voor een goede bescherming. De ondersteunende zij- en eindpanelen vormen de basis en dragen het geheel.

De werkbladen zijn compleet met lekrand, fraai gevormd eetgedeelte, geïntegreerde stenen spoelbakken en roestvrijstalen kookplaten. De hangende onderkasten hebben deuren die van larikshout zijn of gelakt, met roestvrijstalen Greca-handgrepen.

Tekening monoliet in steen keukeneiland

Lignum et Lapis Inox van Arclinea

Lignum et Lapis Inox

Lignum et Lapis Inox van Arclinea combineert een grote werkruimte met een omgeving die professionele kookprestaties van niveau mogelijk maakt. Deze keuken is ideaal om samen met gasten te genieten van culinaire hoogstandjes.

In het midden staat het ‘gebeeldhouwde’ keukeneiland Lignum et Lapis met roestvrijstalen structuur. Het grote, verzonken werkblad herbergt de kookplaat en de spoelbak, een afvalreservoir, verschuifbare PaperStone®-roosters en walnotenhouten snijplanken.

De roestvrijstalen strook met accessoires in het midden, verdeelt het blad in een werkgedeelte en een eetgedeelte. Luchtafzuiging gebeurt met behulp van twee grote New Artusi Professional afzuigkappen van roestvrijstaal met glazen rand. De koel- en vrieskasten, ovens, de Arclinea wijnkast Vina & Tall Unit, vaatwasser en een functionele afwasruimte zijn verborgen in de opbergwand achter het kookeiland.

Dit is een keuken met de focus op maximaal gebruikersgemak en ergonomie. En natuurlijk gericht op schoonheid met verzonken Italia-handvatten en afwerkingen in staal en zwart Fenix NTM®. Een grote tafel met Arclinea-bank in natuurlijk eiken maken de indeling van de kamer compleet.

Routing Lignum et Lapis Inox van Arclinea

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Detail van Artusi afzuigkappen

DETAIL VAN ARTUSI AFZUIGKAPPEN
Detail van het werkgebied, deur Italia in zwart Fenix NTM®, roestvrijstalen structuur en nieuwe Artusi Professional dubbele afzuigkappen.

Interne lades met zwarte bodems

INTERNE LADES
Diepe lades inclusief interne lades met zwarte bodems, zijkanten en fronten en nieuwe accessoires. 12 cm dik roestvrijstalen werkblad met 12 mm uitsparing.

Hoge kasten met deuren van zwart Fenix NTM®

INTERNE VERLICHTING
Hoge kasten met deuren van zwart Fenix NTM® en Italia geïntegreerd handvat, binnenin teakafwerking en gedimde indirecte LED-verlichting.


Lignum et Lapis fronten

Front matte lak met verticale lijnen

Matte lak met verticale lijnen in 36 kleuren

Front hout in verticale lijnen

Hout in verticale lijnen beschikbaar in Scandinavisch eiken

Deuren verkrijgbaar met Greca-handgreep of Selene-handgreep

Fronten

ARCLINEA

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Arclinea | Privacybeleid