ARCLINEA PRINCIPIA LEGT DE ESSENTIE VAN DE KEUKEN VAST

Het uitgangspunt van dit nieuwe keukenontwerp van Antonio Citterio voor Arclinea is de essentie, de basisprincipes van de keuken. In dit geval wordt de basis gevormd door innovatieve staaltechnologie en natuurlijk hout.

Door materialen en kleuren op een ongekende manier te combineren, krijg je qua interieurontwerp en keukeninrichting een zeer bijzonder en origineel eindresultaat. Principia combineert ‘ruw’ afgewerkt generfd hout met roestvrijstaal in innovatieve kleuren.

Kleuren die zijn aangebracht met PVD (Physical Vapour Deposition), een verdampingstechniek waarmee een dunne, metalen laag op voorwerpen wordt aangebracht. We hebben hier dus een keuken met bijzondere werkplekken. Tot stand gekomen door middel van een dialoog tussen natuurlijke materialen, innovatieve productietechnologie en ambachtelijke details.

Het resultaat is een geëvolueerde keuken met andersoortige kasten, werkplekken en keukenelementen.


Arclinea Principia keuken

Principia Convivium

In het kort is het doel van Principia een moderne grootstedelijke wooncontext te creëren. Eén die alle geneugten van de traditie bewaart en tegelijkertijd kiest voor een esthetische benadering met een eigentijdse functionele visie. Deze keuken met zijn karakteristieke houten deuren zorgt als vanzelf voor een warme, gastvrije sfeer.

Het is een bewuste stijlkeuze om technische afwerkingen zoals het zwarte PVD-staal op de deuren van het keukeneiland en op de dubbele opbergplank, te combineren met het gepolijste Nero Assoluto granieten werkblad en het glas in de bovenkastdeuren. De moderniteit van deze keuken past bij de ruimte.

Het is een originele indeling met de ERA-eettafel tegen het centrale kookeiland aan, hoekoplossingen waardoor je ruimte ontwikkelt voor onderkasten, een achterwand met accessoires, glazen bovenkasten en een kastenwand voor opslag en technische apparatuur.

Routing keuken Principia Arclinea

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Principia keuken met zijn karakteristieke houten deuren
Principia keuken met ERA-eettafel
Principia keuken met ERA-eettafel NTF fossiel eiken

Kijk eens naar het Convivium keukeneiland met die Convivium Elegant-deuren van zwart PVD-staal. Eraan vast de ERA-eettafel gemaakt van NTF fossiel eiken. Er tussenin een glazen spatscherm en onder de tafel een voetensteun van staal en hout.

Boven het eiland een dubbele opbergplank van zwart PVD. Het is prachtig om te zien. Daarnaast is een Principia-werkzone ingericht voor voedselbereiding en koken. Hier zie je diepe lades en hoge kasten met Principia-deuren inclusief Principia geïntegreerde handgrepen van zwart PVD.

Verder een royaal, 6 cm dik werkblad van Nero Assoluto graniet met lekbescherming. De exclusieve Mensolinea- en Mensoluce opbergplanken van Arclinea lopen rond op de muur, tussen het werkblad en de 60 cm hoge bovenkasten van beveiligd Stopsol-glas.

Alles overzichtelijk, alles klaar voor efficiënt dagelijks gebruik.

Principia-zone met accessoires voor opslag
Mensoluce dubbele opbergplank van zwart geanodiseerd aluminium
Led-verlichting in de Principia dubbele opbergplanken van zwart PVD

Het Convivium-eiland voor eten en afwassen en de Principia-zone met accessoires voor opslag, voedselbereiding en wassen hebben verschillende afwerkingen die perfect harmoniëren. De speciale verlichting is belangrijk en van vitaal belang voor optimale werkomstandigheden in de keuken.

Je ziet indirecte 3000K LED-verlichting in de Principia hoge kasten, speciale verlichting op de dubbele opbergplanken van zwart PVD, op het kookeiland en boven het werkblad. De Mensoluce dubbele opbergplank van zwart geanodiseerd aluminium heeft een 3000K LED-verlichtingsprofiel.

8 cm dik werkblad gemaakt van gepolijst Nero Assoluto graniet

In het Convivium keukeneiland met Convivium Elegant deuren van zwart PVD-staal, zitten interne lades met zijpanelen van roestvrijstaal en frontjes van teak. In de lades allerlei Box Globe accessoires. Het werkblad om voedsel te bereiden is 8 cm dik en gemaakt van gepolijst Nero Assoluto graniet.

Hier vind je ook een inductiekookplaat, een spoelbak van zwart PVD, afvalreservoir en schuifroosters van PaperStone®, die je op een flexibele manier kunt gebruiken als extra werkblad. De diepe ladeblokken hebben Principia-deuren van fossiel eiken NTF en Principia geïntegreerde handvaten van zwart PVD. Ze zijn voorzien van een afvalreservoir, interne lades en Box Globe accessoires.

In de lades allerlei Box Globe accessoires
Convivium Elegant deuren van zwart PVD-staal

Principia met ERA Peninsula tafel
Grote ERA-eettafel met randen van fraai gevormd massief hout

Principia + Era Peninsula tafel

Gezellig, warm en tegelijkertijd zeer rationeel. Zo kun je deze Principia-keuken van Arclinea het beste omschrijven. Het belangrijkste materiaal is fossiel eikenhout. De centrale keukenunit heeft onderkasten met houten deuren, waarvan de handgrepen een subtiele inzet hebben van zwart PVD-staal.

Het werkblad met lekrand is gemaakt van zeer dik bruin Idra ongepolijst marmer. Het bevat een spoelbak van Gun Metal-staal, inductiekookplaat, afvalreservoir, schuifroosters in PaperStone® en houten snijplanken.

Boven de werkbladen hebben de open, houten wandelementen, het exclusieve Arclinea Lighting-systeem en de Mensolinea-opbergplank een belangrijke functionele rol. Ze herbergen de verlichting, de afzuiging en de houten en keramieken opslagaccessoires voor alledaagse keukenspullen.

In de kastenwand aan de rechterkant zijn de koelkasten ondergebracht, net als de ovens en de WIC-unit (Walk in Closet) met houten afwerking en verlichting met bewegingssensor. Aan de linkerkant, de grote Era-eettafel met randen van fraai gevormd massief hout. De perfecte plek om lekker te socializen.

Routing Principia met ERA Peninsula tafel

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Opbergen in kastenwand

–.–.–. Volgorde opruimen
……… Volgorde van eten klaarmaken

Detail van de Principia-deur gemaakt van fossiel eiken

DETAIL VAN DE PRINCIPIA DEUR
Detail van de Principia-deur gemaakt van fossiel eiken met een inzet van zwart PVD-staal. Het werkblad met lekrand is gemaakt van 20 cm dik bruin Idra marmer.

Mensoluce-drager inclusief verlichting en Mensolinea opbergplank

WAND MET ACCESSOIRES
Een wand met accessoires, Mensoluce-drager inclusief verlichting en Mensolinea opbergplank van zwart geanodiseerd aluminium. Verder houten en keramieken accessoires en open wandkasten met ingebouwde verlichting.


Principia fronten

Front Principia lak

Lak in 34 kleuren

Front Principia hout

Hout in 3 kleuren

Geïntegreerde handgreep in roestvrijstaal of PVD-staal Nero, Bronzo, Champagne

Fronten

ARCLINEA

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Arclinea | Privacybeleid