ARCLINEA THEA IS EEN PRACHTIGE UITING VAN VEELZIJDIGHEID

Een van de onderscheidende elementen van de gloednieuwe Thea keuken van Arclinea is het deurprofiel. Het is een handige oplossing om op een greeploze manier kastjes te openen.

In 1958 was Thea de eerste modulaire keuken van het Italiaanse topmerk. Een groot succes. Al die successen uit het verleden vertellen gezamenlijk het Arclinea verhaal en zijn wel degelijk een garantie voor de toekomst.

Topontwerper en architect Antonio Citterio voegde namelijk een reeks bijzondere details en ontwerpkeuzes toe aan het toch al extreem gebruiksvriendelijke karakter en esthetische minimalisme van de greeploze keuken. Hij gaf Thea een ultieme make-over.

De meest opvallende keukentrend van deze tijd is de opdeling van de keuken in twee verschillende, elkaar aanvullende zones. Antonio Citterio noemt het de natte keuken en de showkeuken. In de natte keuken ligt de focus op het werk: koken, afwassen, enzovoort.

De showkeuken is meer het verlengde van de woonkamer: een plek om te eten, voor gezelligheid, waar je gasten ontvangt. Thea is mede dankzij haar naam, haar geschiedenis en de achterliggende filosofie perfect geïntegreerd in de Arclinea-collectie, die je gerust als één samenhangend project kunt zien.


Arclinea Thea keuken
Thea keuken van Arclinea

Arclinea Thea, showkeuken en natte keuken

Thea is een prachtige uiting van veelzijdigheid. Deze keuken koppelt een comfortabele, logische indeling aan een heerlijke verblijfsomgeving. Thea slaagt er als geen andere keuken in het functionele deel te scheiden van de showkeuken. Op de foto zie je de wand van zwart essen NTF met naadloos geïntegreerde deur in het nieuwe Framesysteem van Arclinea.

Het is zowel bedoeld voor opslag als om erdoor te lopen. Die wand is als het ware een filter tussen de functionele keuken met z’n efficiënte werkplekken en de showkeuken waar je bijvoorbeeld gasten ontvangt.

Dankzij de houten lambrisering is die wand niet alleen bedoeld als doorgang en voor opslag, maar tegelijkertijd ook een elegante achtergrond die het keukeneiland in het midden van de ruimte perfect doet uitkomen.

Aan dat eiland met z’n bijzondere Waterfall-werkblad en hoge eet- en zitgedeelte ontvang je familie en vrienden. Dit is de plek voor gezelligheid en sociale interactie. Als je dat combineert met de hoge Madia opbergkast aan de linkerkant, met z’n interieur van fossiel eiken, dan heb je een perfecte keukenruimte die past in elke woning.

Tekening Thea keuken van Arclinea

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Hoge kasten

–.–.–. Wascyclus
……… Volgorde van eten klaarmaken

Thea showkeuken keukeneiland
Thea greeploze deur van wit Fenix NTM®

In het keukeneiland, dé plek om te socializen, zitten deuren van wit Fenix NTM®. Samen met het zwart geanodiseerd aluminium Gola-profiel vormen ze een mooi horizontaal detail. De Thea greeploze deur heeft een karakteristieke schuine rand van 2,2 cm dik. Dit is een echt onderscheidend element. Het geeft lichtheid en zorgt voor een gemakkelijke grip.

Gola profiel

Thea heeft zowel horizontaal als verticaal doorlopende handgrepen. Het werkt perfect om openingen aan te geven in naadloze oppervlakken met een Gola-profiel. In dit geval is het Gola-profiel verticaal en gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium. Het maakt deel uit van de minimalistische wand en is een verfijnde, praktische oplossing om greeploze deuren gemakkelijk te openen.

Canto hoge eet- en zitgedeelte
Canto snack bar met Waterfall-werkblad

Het Canto hoge eet- en zitgedeelte heeft taps toelopende zijdes. Deze ongebruikelijke oplossing is praktisch en voegt elegantie toe aan het ontwerp van het keukeneiland. Canto is gemaakt van zwart PVD-roestvrijstaal en past moeiteloos bij het Waterfall-werkblad van mat, geaderd kwarts.

Thea keukeneiland Arclinea keuken
Rechte keukenblokken
Arclinea Waterfall-werkblad van 2 cm dik mat geaderd kwarts

Het Waterfall-werkblad maakt het mogelijk elegante (semi) keukeneilanden en rechte keukenblokken te ontwerpen. Het lijkt of het werkblad naadloos overloopt in de zijpanelen, maar de delen worden verbonden door een 8,2 cm hoge zijstrip.

Op de foto’s zie je het Arclinea Waterfall-werkblad van 2 cm dik mat geaderd kwarts dat 1,2 cm dik is aan de voorkant, vanwege de uitsparing. Het werkblad is ook verkrijgbaar in een versie zonder uitsparing, maar met een doorlopende dikte van 2 cm.

Arclinea Madia kast
Interieurs die je op de afbeeldingen ziet zijn gemaakt van fossiel eiken

De 240 cm hoge Madia is een elegante kast en een prachtige aanvulling op de Arclinea Winery Collection-lijn. Hij heeft twee naadloze ‘touch’-deuren van Stopsol-glas, een 3000K LED-verlichtingssysteem en een volumetrische sensor.

De interieurs die je op de afbeeldingen ziet zijn gemaakt van fossiel eiken, maar ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke houtafwerkingen uit de Arclinea Collectie.

Antonio Citterio presenteert Thea


Arclinea Thea natte keuken

Deze ‘natte’ keuken is een volledig uitgeruste werkplek en tegelijkertijd een plezierige ruimte, gevuld met aangenaam licht en warmte. De driezijdige indeling benadrukt de ruimte en de keukenuitrusting. In het midden zie je de centrale kookzone met een 90 cm brede oven en dubbele spoelbakken aan de zijkanten.

De zichtbare horizontale lijnen worden nog eens geaccentueerd door het scherpe contrast tussen de deuren van wit Fenix NTM®, het Gola-profiel van zwart geanodiseerd aluminium, de keukenplint van zwart PVD-roestvrijstaal en het stalen ophangsysteem voor accessoires, dat is bevestigd aan het achterpaneel van mat geaderd kwarts.

Hetzelfde materiaal als dat van het 2 cm dikke Waterfall-werkblad met z’n 1,2 cm dikke voorkant.

Arclinea Thea driezijdige indeling
Arclinea Thea met het Moka Box opbergsysteem voor accessoires

Het Moka Box opbergsysteem voor accessoires is bedoeld om lades en diepe lades overzichtelijk in te delen. Deze uitvoering is van donker eikenhout met zijkanten van zwart metaal en accessoires van glas, keramiek en metaal.

Arclinea Thea werkbladen met de perfecte 3000k LED-verlichting

Van dichtbij gezien benadrukken de combinaties van materialen en afwerkingen een ingetogen elegantie die gebruiksvriendelijk is en de leefbaarheid van de ruimte perfect benadrukt. Het geheel laat orde zien, aandacht voor details, alle functies binnen handbereik en gemakkelijk te herkennen.

Ideaal om lekker bezig te zijn aan de werkbladen met de perfecte 3000K LED-verlichting die is ingebouwd onder de bovenkasten en de opbergplank.

Urban-accessoires van Arclinea, hier te zien in de hoekkast
Arclinea Thea hoge kastenwand van zwart NTF-essenhout met verticaal Gola-profiel

De nieuwe Urban-accessoires van Arclinea, hier te zien in de hoekkast, zijn een essentieel en functioneel intern opbergconcept voor onderkasten, lades en hoge kasten. De frames en draaimechanismen zijn van donkergrijs metaal. De opbergvakken hebben aluminium randen.

Het basispaneel is van donkergrijs melamine. Op de afbeelding zie je de hoge kastenwand van zwart NTF-essenhout met verticaal Gola-profiel van zwart geanodiseerd aluminium. Het omsluit de natte keuken en geeft toegang tot de voorraadkast.

Arclinea Thea hoge kastenwand

Canto snack bar

Canto hoog eet- en zitgedeelte

Het ongebruikelijke ontwerp van het Canto hoge eet- en zitgedeelte geeft lichtheid en elegantie aan (semi) keukeneilanden. Mede dankzij de dunne rand die aan drie zijden taps toeloopt. Door de wigvormige kanten kunnen onder het blad stopcontacten worden aangebracht, waardoor het oppervlak multifunctioneel kan worden gebruikt.

Canto is verkrijgbaar in roestvrijstaal, vintage roestvrijstaal, PVD-roestvrijstaal, Fenix NTM® laminaat, mat gelakt en gepolijst of met metallic lakken, of in één van de verschillende houtafwerkingen uit de Arclinea Collectie.


Arclinea Thea keukeneiland met 2 cm dikke Waterfall-werkblad
Arclinea Thea keukeneiland met deuren van ijzerkleurig melamine

Indeling 01

Dit elegante keukeneiland is bedoeld om te socializen. De deur is van ijzerkleurig melamine. Het 2 cm dikke Waterfall-werkblad is van gepolijst geaderd kwarts en heeft een 1,2 cm dikke buitenrand aan de voorkant en een keukenplint van zwart PVD-roestvrijstaal.

Achter het keukeneiland fungeert een kamerhoge (372 cm) houten lambriseringwand als ruimteverdeler. De wand heeft geïntegreerde Modus-systeem deuren van NTF-fossiel eikenhout, die uitkomen in de natte keukenzone.

Arclinea Thea keuken routing

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Hoge kasten

–.–.–. Wascyclus
……… Volgorde van eten klaarmaken

Arclinea Thea wet kitchen

Deze ‘natte’ keuken (b442 x h274 cm) heeft een centrale werkplek, hoge kasten met 230 cm hoge deuren van ijzerkleurig melamine, een 2 cm dik Waterfall-werkblad van gepolijst geaderd kwarts met een 1,2 cm dikke voorkant (vanwege een uitsparing).

Verder een Gola-profiel, Mensolinea-opbergplank en verlichting, Mensoluce-opbergplank met een geïntegreerde afzuigkap van zwart geanodiseerd aluminium en een keukenplint van zwart PVD-roestvrijstaal. De open bovenkasten zijn van fossiel eiken NTF en de accessoires zijn van metaaldraad en keramiek.


Arclinea Thea met het Canto hoge eet- en zitgedeelte van roestvrijstaal
Arclinea Thea deuren van wit Fenix NTM®, net als het Gola-profiel

Indeling 02

Een verfijnd eiland om te socializen (b244 x d140 x h94 cm) met het Canto hoge eet- en zitgedeelte van roestvrijstaal, het Waterfall-werkblad en zijpanelen van 2 cm dik mat geaderd kwarts en een voorkant van 1,2 cm dik (vanwege een uitsparing). Verder is de deur van wit Fenix NTM®, net als het Gola-profiel en de bijpassende matwit gelakte keukenplint.

Achter het keukeneiland staat een wand met een zwartkleurig naadloos oppervlak, bestaande uit 230 cm hoge kasten en dubbele deuren die toegang geven tot de natte keuken. De wand en de deuren zijn van NTF-zwart essen en het verticale Gola-profiel is van zwart geanodiseerd aluminium.

Arclinea Thea keuken routing

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Hoge kasten

–.–.–. Wascyclus
……… Volgorde van eten klaarmaken

Arclinea Thea met Waterfall-werkblad en een achterpaneel van mat geaderd kwarts

Dit is een veelzijdig, licht project. Je kijkt naar de natte keuken (b490 x h354 cm) met een werkvlak dat compleet is dankzij een inductiekookplaat, spoelbak, 84 cm hoge onderkasten, 60 cm hoge bovenkasten en 230 cm hoge kasten met deuren van wit Fenix NTM®, een Gola-profiel en een matwit gelakte keukenplint die daar perfect bij past.

Het rechte Waterfall-werkblad en het achterpaneel zijn van mat geaderd kwarts. Het achterpaneel heeft een geïntegreerd ophangsysteem van roestvrijstaal, compleet met schuifaccessoires van walnotenhout NTF.


Arclinea Thea hoog werkeiland met daarachter een hoge kastenwand van zwarte peperkleurig melamine
Arclinea Thea hoog werkeiland met rvs werkblad

Indeling 03

Dit is een 94 cm hoog werkeiland met daarachter een hoge kastenwand (h206 + 60 cm) van zwarte peperkleurig melamine, aluminium Gola-profielen met stalen afwerking en een keukenplint van vintage roestvrijstaal.

In het midden van de wand zie je twee glazen vitrines van 90 cm breed met dubbele deuren die zwart geanodiseerde frames hebben met daarin Stopsol-glas.

De interieurs zijn in de kleur grafiet, ze hebben glazen planken, grafietkleurige aluminium frames en ingebouwde 3000K LED-verlichting. Aan de zijkanten staan hoge kasten met een oven, koelkast en vriezer en opbergkasten met accessoires.

Arclinea Thea keuken routing

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Hoge kasten

–.–.–. Wascyclus
……… Volgorde van eten klaarmaken

Arclinea Thea werkeiland met een waterfall-werkblad en zijpanelen van vintage roestvrijstaal

Het werkeiland (b364 x d140 x h94 cm) heeft een Waterfall-werkblad en zijpanelen van vintage roestvrijstaal. In het midden zie je een geïntegreerde roestvrijstalen strook met accessoires en het Hide afzuigsysteem met touch-bediening.

Verder de centrale inductiekookplaat, een ingebouwde dubbele spoelbak, houten snij/werkplanken, onderkasten met daarin de Moka Box interne accessoires gemaakt van donker eiken, ladezijkanten van zwart metaal en accessoires van glas, keramiek en metaal.


Arclinea Thea: de hoge kastenwand heeft deuren van hazelnootkleurig melamine
2 cm dik Waterfall-werkblad van gepolijst geaderd kwarts die aan de voorkant 1,2 cm dik is vanwege een uitsparing
Glazen vitrinekasten met dubbele deuren die bestaan uit een zwart geanodiseerd frame met daarin Stopsol-glas

Indeling 04

Op deze indeling zie je het werkeiland (b364 x d140 x h94 cm) met een 2 cm dik Waterfall-werkblad van gepolijst geaderd kwarts die aan de voorkant 1,2 cm dik is vanwege een uitsparing.

Verder een centrale inductiekookplaat, ingebouwde dubbele spoelbak, houten snijplanken, een deur van grijs Fenix NTM®, een 60 cm diepe, enkele opbergplankplank met dubbel 3000K LED-verlichting en een geïntegreerd afzuigsysteem van zwart PVD-roestvrijstaal.

De hoge kastenwand heeft deuren van hazelnootkleurig melamine, een centrale oven, koelkast en vriezer, opbergruimte met accessoires, een zwart gecoat aluminium Gola-profiel en keukenplinten van zwart PVD-roestvrijstaal.

Deze wand wordt geflankeerd door twee glazen vitrinekasten (b90 x h266 cm) met dubbele deuren die bestaan uit een zwart geanodiseerd frame met daarin Stopsol-glas.

De interieurs hebben een grafietkleurige afwerking, glazen planken met een grafietkleurig aluminium frame en ingebouwd 3000K LED-licht.

Arclinea Thea keuken routing

1. Koelkast 2. Voedselbereiding 3. Spoelbak 4. Kookplaat 5. Oven 6. Afvalbak 7. Vaatwasser 8. Hoge kasten

–.–.–. Wascyclus
……… Volgorde van eten klaarmaken


Thea fronten

Arclinea Thea front melamine

Melamine

Arclinea Thea front melamine met houteffect

Melamine met houteffect

Arclinea Thea front Fenix NTM® laminaat

Fenix NTM® laminaat

Arclinea Thea front hout met verticale nerf en ntf-afwerking

Hout met verticale nerf en NTF-afwerking

Arclinea Thea front matte en gepolijste lak

Matte en gepolijste lak

Arclinea Thea front metallic lak

Metallic lak


ARCLINEA

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Arclinea | Privacybeleid