MODERN ZIJN ALS ROEPING

Foto gemaakt door Mario Mulas

Deze door Mario Mulas in de jaren zeventig gemaakte foto’s laten zien hoe Arclinea toen zijn innovatieve ideeën over moderniteit vormgaf. Het was een nieuwe manier van leven en denken. Ons denken over keukens was helemaal in harmonie met de veranderende tijdsgeest in die periode. Het heeft ons geholpen nieuwe regels voor esthetiek en vormgeving te definiëren.

De keuken als een ruimte van dagelijkse rituelen, verlangens en creativiteit. Een keuken die evolueert en innoveert door te interpreteren en te anticiperen op een veranderende samenleving. Het resultaat is een plek waar zowel oud als modern naast elkaar bestaan. Een plek die een verhaal vertelt over vrijheid, over de emancipatie van vrouwen en over nieuwe gewoontes.

Arclinea geeft uitdrukking aan deze transformatie door middel van nieuwe esthetiek en een nieuwe slogan, die precies die moderne tijdgeest belichaamt. Op de poster staat: ‘Cucine che non sono piu il regno esclusivo delle casalinghe. Ma é un diffeto?’ Wat zoveel betekent als: ‘Keukens die niet langer het exclusieve koninkrijk zijn van huisvrouwen. Maar zijn ze nu defect?’

Arclinea Gamma 30
Deze keuken is in 1970 ontworpen door Lena en Almerino Fortuna

De ster op de foto’s is de Gamma 30. Deze keuken is in 1970 ontworpen door Lena en Almerino Fortuna. Dit model was Arclinea’s interpretatie van de nieuwe, moderne Europese keuken.

Het is een vrij ontwerp met een populaire oplossing uit die tijd: de ‘greeploze’ keuken, dat toen het toonbeeld was van lichtheid en elegantie. Gamma 30 bleek een succes en was een constante aanjager voor onderzoek naar zowel vorm als functie van elke nieuwe keuken.


ARCLINEA

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

vakantie

I.v.m. vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 12 augustus a.s.
Vanaf 13 augustus is de showroom weer geopend en zijn we telefonisch weer bereikbaar.

© Copyright Arclinea | Privacybeleid